Dutch Only – Het Verhaal van Nons Fotografie

There is a new categorie on my blog, Dutch Only. In this categorie, stories will be featured in Dutch. These stories will be of people who have their business located in the Netherlands and who would like to share and promote their story and business in Holland. Happy reading for all you Dutchies!

Vandaag mag ik het verhaal van Nons Fotografie delen. Ik heb zelf een paar keer mogen samenwerken met Nons (en ben ook bevriend met de fotograaf, Manon de Mooij). Manon brengt een unieke en verfrissende stijl naar Nederland. Ze is gedreven en in haar werkwijze en benadering is haar passie voor het vastleggen van mooie momenten duidelijk voelbaar en zichtbaar. Ik heb Manon een paar vragen gesteld om jullie een beeld te kunnen geven van wie zij is, wat Nons Fotografie bied en waarom jullie voor haar als fotografe kunnen kiezen! Lees haar verhaal en maak aan het eind kans op een fotosessie. Enjoy ❤

DSC_5045 kopiëren.jpg

Vertel ons iets over jezelf!
Ik ben Manon, 26 jaar. Getrouwd met Bart en moeder van onze 2 gezellige meiden, Joëlle en Julia. Daarnaast heb ik verschillende passies! De eerste is Jezus en daarnaast houdt ik enorm van creatief bezig zijn en mensen helpen. Voor een aantal jaar ben ik als maatschappelijk werker werkzaam geweest. En nu ben ik lekker full time moeder en werkzaam voor Nons Fotografie en samen met mijn man Bart mag ik werken voor B-artIn mijn fotografie houd ik van natuurlijk licht en gezinnetjes! Ik ben gespecialiseerd in familiefotografie. Mijn hele leven heb ik al een passie gehad voor creatief bezig zijn. En als ik een camera in mijn handen kreeg kon ik eigenlijk nooit ophouden met fotograferen. Natuurlijk licht, daar ben ik gek op!! Mocht je een fotoshoot met mij plannen rond zonsopkomst of ondergang zul je dit snel genoeg merken aan mij. Nadat ik een aantal shoots had gedaan met bekenden een aantal jaar terug was ik helemaal verkocht!! En sinds vorig jaar ben ik dus echt aan de slag gegaan met fotoshoots. Nu zou ik niet anders meer willen.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Mijn stijl zou ik willen omschrijven als écht, intiem, warm. Wat ik zo gaaf vind en daarnaast ook uitdagend aan fotograferen is om mensen zo écht mogelijk op de foto te krijgen.

aClarice-95.jpg

Fotografie lijkt een opkomend iets deze tijd. Veel mensen lijken zich hierop te richten en hun brood hiermee willen verdienen. Wat maakt jou uniek in de fotografe branche in Nederland?
Wat mij uniek maakt… lastige vraag, er zijn zo vreselijk veel goede fotografen in de wereld maar ook hier in Nederland. Eigenlijk wordt heel veel al gedaan en is er al heel veel gedaan in de fotografie wereld. Maar wat wel echt kenmerkend is voor mijn werk is dat je de onderlinge relaties en liefde voor elkaar terug ziet in mijn foto’s. Daarnaast is mijn werkwijze ook iets wat bij mij past. Mijn klanten geef ik instructies wat ze moeten doen en stel ze op hen gemak (als het goed is 😛 ) en toch zorg ik ervoor dat de foto’s er ontspannen uitzien. Dus niet het traditionele dat iedereen in de lens kijkt maar dat je vooral de interactie tussen de gezinsleden terug ziet in de foto’s.

clarice097.jpg

Ik gok dat je als fotografe wel altijd iets hebt wat je sowieso elke fotoshoot wilt vastleggen. Wat is jouw doel voor elke fotoshoot?
Mijn doel als fotograaf is om gezinnen vast te leggen gewoon zoals ze zijn. Alle momenten . De stille, de luide , de gelukkige en de zoete. Elk ding dat jullie een familie maakt , dat is wat ik wil zien. Ik wil dat mijn sessies leuk en moeiteloos zijn. Er wordt gelachen, elkaars handen worden vast gehouden  en er wordt geknuffeld.

clarice025.jpg

Ik kan uit ervaring zeggen dat de sessies ook leuk en moeiteloos zijn! En de momenten die vastgelegd worden zijn ook de momenten die een gezin maken. Ik vind dat erg knap maar ook erg waardevol om te hebben. Elke fotografe heeft ze specialisatie, de fotoshoots waar die zich het meest op richt. Wat is jouw specialisatie? Wat bied jij dat andere fotografen misschien niet bieden?
In mijn fotografie richt ik mij voornamelijk op gezinnen. Dat heeft echt mijn hart! Daarnaast bied ik ook gestylde shoots en loveshoots. Vaak merk ik dat klanten het lastig vinden wat zij aan moeten. Daarom bied ik de mogelijkheid dat ze zich kunnen laten stylen door een stylist (Nanda van Just Because by Nan). Dit maakt echt een verschil in de foto en laat de foto’s nog meer spreken. Op die manier komt ook ieder persoon veel meer tot z’n recht in de foto. En vaak zijn het kleren die je zelf niet in eerste instantie had uitgekozen maar wat uiteindelijk wel heel goed op elkaar aansluit.

Hier een impressie van een fotoshoot waarbij  de kleding werd uitgekozen en samengesteld door Just Because by Nan.

Elke ondernemer heeft plannen en dromen voor de toekomst, vooral de creatievelingen. Wat is jouw droom voor Nons Fotografie?
Mijn droom is dat ik nog meer gezinnen en stellen mag fotograferen. En dat ik dus gewoon mijn passie kan blijven uitvoeren, want ik vind het super gaaf om te doen. Ik hoop nog veel meer gezinnen blij te mogen maken met een mooie en kostbare fotoserie.

Volgens mij kan je je als fotograaf blijven ontwikkelen. Waar zou jij je graag nog in willen ontwikkelen?
Er zijn een aantal fotografen die voor mij echt een voorbeeld zijn in hun werk. Maar die ook allemaal een hele duidelijke eigen stijl hebben. Ik hoop dat ik steeds meer mijn eigen stijl verder kan ontwikkelen en dat je steeds meer die intimiteit terug ziet in mijn foto’s.


Ik heb het denk al gezegd, maar ik kan jullie Nons Fotografie echt aanraden. Wij hebben afgelopen najaar een fotoshoot met ons gezin bij Nons Fotografie gehad en de foto’s zijn het echt waard! Mijn kinderen zijn op de foto gezet zoals ze zijn en dat zijn de soort foto’s die ik in huis op wil hangen! PicMonkey Collage.jpg

Heeft Manon der stijl jou ook aangesproken? Neem dan contact op met haar via haar website! En…ik mag nog een fotosessie weg geven! Ga hiervoor naar mijn Facebook pagina.

Nons Fotografie kan je volgen op Facebook en op Instagram. Hopelijk zien we jullie daar!

Een fijne week toegewenst!

nan4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s